Tandlægerne Andersen & Bentsen - Vendsysselgade 28, Tlf 98 16 10 66 - Aalborg

Tandblegning

Misfarvninger og blegning

Der kan være forskellige årsager til, at tænderne er misfarvede eller gullige:
Farve trænger dagligt ind i tænderne fra mad, drikkevarer og rygning. Farven ophobes, og efterhånden bliver tænderne misfarvede. Tandblegning fungerer ved at brintoverilte nedbryder de farvede molekyler, der er trængt ind i tænderne.
Gullig/brune eller kridhvide pletter inde i tænderne kan skyldes skader efter slag eller medicin i barndommen.
Vi foretager først en forundersøgelse for at vurdere, om dine tænder er egnet til en tandblegning. Du bør ikke have irriterede slimhinder, ubehandlet paradentose eller huller i tænderne, fordi du så vil have risiko for bivirkninger.

Har du plast eller porcelænsreparationer på fortænderne, skal du vide, at fyldninger og porcelænsreparationer beholder den gamle farve, mens dine tænder bliver lysere. Derfor skal plastfyldninger i fortænder ofte skiftes efter endt tandblegning til den nye lysere farve, som dine tænder har fået.

Vi tilbyder forskellige blegemetoder. Klinikblegning og hjemmeblegning og i enkelte tilfælde en kombination. Til forundersøgelsen finder vi sammen den behandling, der passer bedst til dig.

Klinikblegning (1,5 time)
Hele behandlingen foregår her på klinikken. Der lægges et blegemiddel direkte på tænderne efter beskyttelse af tandkødet, og processen styres ved hjælp af ultraviolet lys 

Skinneblegning
Skinneblegning foregår med en præcisions fremstillet tandskinne, som er tilpasset dine tænder og, som holder blegemidlet på plads mod tænderne. Du vil få en grundig instruktion i brug af skinnen, som bæres i 1-2 timer hver dag eller om natten. Behandlingen skal gentages 2-20 gange alt efter, hvor misfarvede dine tænder er.

Begge typer tandblegning kan medføre isninger i tænderne. Det ophører få dage efter tandblegningen er udført.
Der er ikke dokumenteret nogen langvarige komplikationer som følge af tandblegning.

En tandblegning giver ikke permanent hvidere tænder, da tænderne fortsat vil blive misfarvede med tiden. Hvor lang tid en tandblegning "holder" kan ikke siges præcist, det er forskelligt fra person til person. En rettesnor er 1 - 2 år og afhænger af dit forbrug af misfarvende mad og drikkevarer, samt rygevaner. Tandblegningen kan nemt genopfriskes efter behov.

 

åbningstider

Telefontider 

Mandag Kl. 08:00 - 14:30
Tirsdag Kl. 08.00 - 16.00
Onsdag Kl. 08:00 - 18:00
Torsdag Kl. 08:00 - 17:00
Fredag Kl. 08:00 - 14:30
Lørdag Lukket
Søndag Lukket


Åbningstider 

Mandag Kl. 08:00 - 17:00
Tirsdag Kl. 08.00 - 17.00
Onsdag Kl. 08:00 - 17:00
Torsdag Kl. 08:00 - 17:00
Fredag Kl. 08:00 - 16:00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket